fbpx

A legtöbb kozmetikum illatos, sőt kifejezetten az adott termékre jellemző illattal rendelkezik, amelyet változó számú természetes és mesterséges illatanyag, illóolajok egyedi kombinációjával hoznak létre. A használt anyagok között számos ismert allergén illatanyag, illetve a hormonháztartást befolyásoló (hormon disruptor), hormonként működő vegyület is megtalálható. Az illatanyagot az összetevők között parfum/fragrance-ként van feltüntetve.
Vannak olyan illatanyagok, amelyeket azonban kötelező feltüntetni a csomagoláson, mivel ezek erősen allergének, a kontak dermatitisz egyik fontos kiváltói, ezért a mennyiségüket a termékekben törvény korlátozza. A természetes illóolajok is tartalmazhatják ezeket a potenciális allergén komponenseket, ezért a natúr kozmetikai termékek (pl. natúrszappanok) előállításakor és alkalmazásakor is különös figyelmet kell erre fordítani.
Ha olyan terméket vásárolsz, amelynek az összetevő listájában bármelyik szerepel a lent felsoroltak közül, számolnod kell azzal, hogy bár függ attól, hogy a kozmetikum milyen mennyiségben tartalmazza, kontakt allergiát okozhat. A jobbik eset, ha a sor végén szerepel, mert akkor a legkevesebb százalékban szerepel az anyagban.

Töltsd le a 26 allergén illatanyag listáját és ellenőrizd az összetevőket a termékek címkéjén. Meg fogsz lepődni milyen kevés kozmetikum van a piacon, legyen az akár egy népszerű natúr szappan márka, amely nem tartalmaz egyetlen allergén illatanyagot sem!

Allergén illatanyagmentes termékek

Az OrganiClinic termékeket nyugodtan használhatod, ha el szeretnéd kerülni az allergén illatanyagokat. Egyik termékünk sem tartalmaz allergén, phtalát tartalmú illatanyagot és illóolajat sem. A termékek kizárólag természetes forrásból származó alapanyagokból készülnek.