fbpx

Érdemes szedni anti-aging összetevőket étrendkiegészítők formájában

Egy tabletta a szebb bőrért túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Laboratóriumi tesztek bizonyítják a természetes tápanyagok hatásait, amelyek késleltetik az öregedés jeleit, a ráncokat, barna foltokat, fakó bőrt. Azonban ezek a kiváló természetes összetevők gyakran csak étrendkiegészítő formájában pótolhatók hatékony mennyiségben.

A következő 5 összetevőt érdemes hozzátenned az anti-aging bőrápoló rutinodhoz – de mindenekelőtt kérd orvosod beleegyezését:

Polypodium Leucotomos kivonat ( PLE ) – Közép-amerikai páfrány kivonat

 Véd: a leégés, elszíneződés, vitiligó, atópiás dermatitisz és a megereszkedett bőr ellen

A Journal of Photochemistry és Photobiology tanulmánya szerint ez a kivonat – ami egy közép-amerikai páfrányból származik – segít megőrizni az emberi bőr fibroblaszt sejtjeit, amelyek építik és helyreállítják a kollagén mennyiséget, ezzel leküzdve a ráncok és a megereszkedett bőr kialakulását, fenntartja a bőr tónusát. Az International Journal of Dermatology legújabb kutatásai szerint, a kivonat védelmet nyújt az UV-sugarak okozta károsodásokkal szemben, megelőzi a napégést, és vitiligo esetében is hatékonynak bizonyult. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3970827/)

Ajánlott mennyiség: 500 mg napozás előtt. A probléma csak az, hogy nálunk még nem lehet beszerezni. Addig alternatíva lehet a paradicsom húsa.

C Vitamin

Véd: a ráncok és a bőr fakóság ellen

Klinikai vizsgálatok szerint a C-vitamin segít a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, így segíti a sejtek természetes növekedését. Segíti a sejtek regenerálódását, az egészséges bőr fenntartását, feltölti a ráncokat és rugalmasabbá teszi az arcbőrt.

Ajánlott mennyiség: minimum napi 100 mg

Vitamin E

Véd: a környezeti hatásoktól, és fakóságtól

Kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Mindkét tényezőnek fontos szerepe van a bőr regenerálódó és sejt megújító folyamatban, amely folyamat során az elhalt hámsejtek eltűnnek és egészségesebb, ragyogóbb bőr keletkezik helyette. A vitamin védi a bőrt az UV-sugárzás okozta ráncok ellen és a környezeti károktól is.

Ajánlott mennyiség: 200 NE naponta

Glükozamin

Védelmet nyújt: a finom ráncok megjelenése és megereszkedett bőr ellen

Bár több az aminosavval kapcsolatos kutatás van, összetevőként a Journal of Dermatologic Treatment  egyik kutatása szerint 34%-kal csökkent a látható ráncok és a finom vonalak száma azoknál a résztvevőknél, akik fogyasztották. A Journal of Cosmetic Dermatology glükozaminról szóló ismertetője ajánlja, mivel felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, javítja a bőr hidratáltságát, és csökkenti a ráncokat, amikor azt kiegészítőként szedik, mivel alapvető építőeleme a bőrfeltöltő hyaluronsavnak .Ajánlott mennyiség: 1500 mg naponta

Koenzim Q10

Védelmet nyújt a ráncok ellen

Hasonlóan a C és E vitaminokhoz, a koenzim Q10 olyan tápanyag, amely segít hozzájárulni az általános egészséghez és bőr megjelenéséhez. Mint más antioxidánsok, ez is segíti visszafordítani és csökkenteni a sejtkárosodást. Jelentős a bőr fiatalító hatása is: Egy japán vizsgálatban, felnőttek, akik Q10 koenzimet szedtek  ráncok mélységének és számának csökkenéséről számoltak két hét után.

Ajánlott mennyiség: napi 200 mg