fbpx

Az argán olaj arcra történő alkalmazásáról már volt szó. De vajon miért használd az Argán olajat a hajadra?

Az argán olaj hajra gyakorolt hatásai is ismertek már régóta. A haj puhább, selymesebb és fényesebb lesz tőle, segít helyreállítani a töredezett hajvégeket. Tanulmányok által bizonyított, hogy az argán olaj segít helyreállítani a roncsolt haj szerkezetét. Magas E-vitamin tartalma elősegíti az egészséges, erős haj növekedését.

Rendkívül előnyös a hajas fejbőr ápolására is, csökkentheti a korpásodást, illetve a szeborreás bőrtüneteket a faggyútermelődés szabályozása által. Azonban az argán olaj nem csak az arcbőr kiváló ápolója. Hajra alkalmazva is azonnali eredmény látható már az első használatot követően. A haj selymesebbé, fényesebbé, ápoltabbá válik. Használata lágyabb, kezelhetőbb hajat eredményez.

Íme néhány az argán olaj hajra történő felhasználási módjai közül

  1. Argán olaj samponokban alkalmazva

Az argán olaj egyik kulcsfontosságú összetevője a samponoknak mivel képes helyreállítani a haj szerkezetét. Ez egy ideális összetevője a száraz, törékeny, vegyianyagokkal kezelt hajra szánt samponoknak.

Ha nem bírod elviselni egy percig sem, hogy zsíros a hajad és ezért nem akarod az argán olajat egyenesen a hajadra kenni, akkor hajmosáshoz használd rendszeresen az argán olaj tartalmú OrganiBubble Natural Szappont.

  1. Hajkondicionálás argán olajos balzsammal

 Az argán olaj rendszeres használata csodákat művel a hajjal.  A haj puhább, selymesebb és fényesebb lesz tőle, segít helyreállítani a töredezett hajvégeket. Magas E-vitamin tartalma elősegíti az egészséges, erős haj növekedését, Rendkívül előnyös a hajas fejbőr ápolására is, csökkentheti a korpásodást, illetve a szeborreás bőrtüneteket a faggyútermelődés szabályozása által. Ha nem bírod elviselni egy percig sem, hogy zsíros a hajad és ezért nem akarod az argán olajat egyenesen a hajadra kenni, vagy nincs időt hajmaszkot alkalmazni, akkor használd rendszeresen az OrganiVital Hajbalzsamot Argán olajjal. Meglátod, a hajad meg fogja hálálni. Érdemes rutinszerűen használni argán olajas készítményeket a hajra a haj és fejbőr kondíciójának megtartása érdekében. Az azonban nem mindegy, hogy a készítmény mennyi argán olajat tartalmaz. Ha az összetevők listáját megvizsgálod, minél előrébb legyen az argán olaj (argania spinosa) a listán, mert az összetevők mennyiségileg vannak sorrendbe téve, tehát ami előrébb van, abból többet tartalmaz a termék.

  1. Argán olaj használata „leave-in” kondícionálóként

A haj elnyeli a megfelelő mennyiségű argán olajat, így nem marad zsíros maradék a hajon. Masszírozd a fejbőrödbe is, hogy serkentsd a hajad növekedését, miközben kezeled a töredezett hajvégeket. A szálló hajszálakat megregulázhatot egy cseppnyi argán olajjal.

  1. Hajformázó

 Az  argán olajat gyakran használják hajformázóként is. Így kezelhetőbbé válik a haj és egy egészséges, vonzó ragyogást ad a frizurának. Dörzsölj néhány csepp Argán olajat a tenyeredben, majd fésüld az ujjaiddal át a hajadat vele.

  1. Az argán olajat hajmaszkként is használhatod.

Az olajat önmagában is használhatod hajmaszkként, vagy csak a hajvégek ápolására. Sprőd hajvégek ellen kend az olajat a hajadra, és hagyd fent akár órákig, de minimum 30 percig. Akinek száraz haja van, bátran felviheti mindenhova hajmaszkként, és a fejbőrt is bemasszírozhatja vele, így csökkenhetnek a szeborreás, korpás tünetek és a viszketés. Nagyobb mennyiségű olajat kenj a hajadra, oszlasd el a hajszálakon egyenletesen, majd csavard be törölközővel a hajad. Hagyd az olajat a hajadon minimum 30 percig de inkább 3-4 óra hosszát, majd rutin szerűen tisztítsd meg a hajad. Az eredmény azonnal látszani fog. A hajad ragyogóan fényes, puha tapintású, egészséges, rugalmas lesz.

szilikon- és méreganyag-mentes krémsampon

OrganiVital Tápláló Hajbalzsam Argán Olajjal

Egyik CSÚCS termékünk ez az igazán tápláló, természetes hatóanyagokból készült SZILIKONMENTES hajbalzsam. Nem nehezíti el a hajat, mégis pillanatok alatt kibontja a durva gubancokat is és közben ápolja, regenerálja a haj szerkezetét. Repceolajból kivont emulgeálószerrel készül, amely különleges tulajdonságánál fogva úgy csúszik végig a hajon, mint a szilikon miközben ápolja a hajszálakat.Gazdaságos 360 ml-es és 200 ml-es kiszerelésben is elérhető.