fbpx

Makrodiéta

Tény, hogy a bőrproblémák  mögött minden esetben belső, elsősorban emésztési illetve hormonális okok állnak, ezért folyamatosan kutattam hogyan tudnék rendet tenni odabent a szervezetemben. Az OrganiClinic mellett minden időmet a táplálkozástudományok rejtelmeibe való elmélyedés töltötte ki. Olyannyira, hogy az évek során rengeteg tanulmányt olvastam a témával kapcsolatban, rengeteget tanultam és végül táplálkozási- és életmód tanácsadó lettem.

Az utóbbi időben kerültek a figyelem középpontjába a hormonális alapokon nyugvó diétás irányelvek, vagyis azoknak a hormonoknak a vizsgálata, amelyek befolyásolják a testzsírbontás folyamatát.

A Makrodiéta by OrganiClinic a legújabb tudományokon és szakirodalmon alapuló testsúlycsökkentő rendszer.

Diéta

Sejtszintű regeneráció

Tudományos tény, hogy közvetlen kapcsolat fedezhető fel a szervezetben zajló sejtkommunikációs folyamatok és az öregedés között. A szervezetben szinte minden létfontosságú élettani folyamat működéséhez megfelelő sejtkommunikációra van szükség, a sejtek közti jelátvitelt az un. Redox jelzőmolekulák végzik. A sejtkommunikációs folyamatok hatékonysága határozza meg, hogy mennyire tud jól működni az immunrendszer, a sejtek mennyire tudják hasznosítani a különböző vitaminokat, tápanyagokat, és például azt is, hogy a bőrsejtjeink milyen gyorsan újuljanak meg. Tudományos vizsgálatok alátámasztják, hogy az öröklődő genetikai rendellenességek kivételével, a ma ismert összes degeneratív betegség kialakulása, károsodott, megbetegedett sejtekre vezethető vissza. Ezeknek az elváltozásoknak pedig több mint 80%-ka a nem megfelelő sejtkommunikáció miatt alakul ki.