fbpx

2 termék is megbukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tesztjén

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság húszféle, gyógynövényeket vagy növényi eredetű összetevőket tartalmazó sampont ellenőrzött az utóbbi időben.

A vizsgálaton a hatóság szakemberei két termékben (Genera Ginsengers tusfürdő és sampon, illetve a Sampon Mild csalánkivonattal)  a megengedettnél lényegesen több volt az  egészségre ártalmas mikroba.

A “megengedettnél lényegesen több” mikróba azért probléma, mert az élő mikrobaszám meghatározott határértéknél nagyobb előfordulása különböző típusú megbetegedéseket okozhat, melyek esetén a tünetek súlyossága egyéntől és kortól függően is változhat. Egy gyengébb immunrendszerrel rendelkező egyénnél súlyos következményei lehetnek a felesleges bakteriális fertőződésnek.

A laboratóriumi vizsgálatok mindkét kifogásolt termékben kimutatták az Enterobaktériumot, ezen felül a Genera Ginsenges samponban pedig Pseudomonas aeruginosát is találtak.

Az Enterobaktérium jelenléte fekáliás szennyeződésre utalhat, ráadásul tekintettel arra, hogy a kórokozók egy része (pl. Salmonella) is ebbe a családba tartozik, így veszélyes lehet, ha egy samponba ilyen kerül.

Pseudomonas aeruginosa, a bőrfertőzésektől a súlyos, életveszélyes betegség kiváltója is lehet. A szervezetbe kerülve mérgezést is okozhat, de szembe kerülve akár súlyos szemgyulladás, vagy fekély is kialakulhat a szemen, amely akár a látás elvesztéséhez is vezethet. A Pseudomonasok megfertőzhetik a mély szúrt sebeket, de akár a vért, a bőrt, a csontokat, a fület, a húgyutakat, a szívbillentyűket, valamint a tüdőt is. Képzeljük csak el, hogy egy ilyen baktériummal fertőzött termékkel történő hajmosás által mekkora veszélynek vagyunk kitéve. Elég egy friss sérülés, ahol bekerül a véráramba és a fent felsorolt betegségeket okozhatja.

Az érintett cég természetesen azzal próbálja enyhíteni a helyzetet, hogy a fertőzöttség csak bizonyos termékekre volt jellemző és azon belül is csak egy bizonyos gyártási számon szereplő termékre. Azonban a tényen ez nem változtat!

A termékekben egészséget károsítható mennyiségben voltak jelen veszélyes baktériumok!

Megjegyzendő, hogy a vizsgálatban gyógynövény tartalmú termékek szerepeltek! Ezt azért fontos  megemlíteni, mert mint korábbi cikkünkben megírtuk, a gyógynövény hatóanyag tartalmú termékek esetén a tartósítószer adagját növelni kell, mivel a gyógynövények egészséget károsító baktériumok hordozói lehetnek, amelyek a növényi hatóanyag kihagyásával nem kerültek volna bele a termékbe, illetve megfelelő tartósítással biztosítható lett volna a baktérium mennyiség megengedett határérték alatt tartása!

Ezért hangsúlyozzuk, hogy fontos a tartósítás, főleg gyógynövény tartalmú termékek esetén, de nem mindegy, hogy mivel tartósítunk!

Természetes összetevők

Egészségkárosító tartósítás, vagy egészségkárosító mikroorganizmusok??

Nem kell választani! Meg kell találni az egyensúlyt!

Olyan tartósítószert kell alkalmazni, amely nem mérgezi a szervezetet, azonban nem engedi a szervezetre veszélyes mikroorganizmusok elszaporodását

Az OrganiClinic termékek teljesen biztonságosak, megbízhatóan mikroorganizmus mentesek, melynek tényét folyamatos laboratóriumi tesztekkel megerősítünk. Termékeink emberi egészséget nem károsító tartósítószerekkel hosszan, ugyanolyan minőséget nyújtanak, mint megvásárolt állapotban.