fbpx
Túl egy entamoeba histolytica (Monsters inside me: Dying abroad), szalmonella, clostridium difficile fertőzésen és béldiszbiózison (az előzményekről ezekben a cikkekben olvashattok: Paraziták a testünkben és Béldiszbiózis) a gyógyszerek bevételét követően úgy tűnt lenyugodtak a kedélyek és megszűntek a panaszaim.  Eltelt a nyár kellemetlen tünetek, haspuffadás, bélgurgulázás nélkül. A bőrömön még mindig voltak kiütések, gyakran idegesítő mennyiségben, ezért folyton kenegettem valamivel. Vagy szárító, vagy gyulladást csökkentő kenőcsöket kentem rá, olyan is volt, mikor csak a szteroidos kenőcs enyhítette a bőrtüneteket, természetesen csak időszakosan. Ez volt a kisebb gond a korábbi bélproblémák után.
A béldiszbiózisra kapott probiotikumot elég rapszódikusan szedtem, mikor éppen eszembe jutott. Arra nem igazán hívták fel a figyelmemet, hogy olyan bélflóra sérülés, amit fekete nyelv tünete kísér, nem fog helyreállni magától, sőt évekbe telhet a regenerálódás. Nem éreztem magam betegnek, nem gondoltam, hogy azért, hogy a korábbi drasztikus gyógyszeres kezelések kapcsán kaptam egy olyan diagnózis, hogy béldiszbiózisom van, nekem félnem kelljen bármilyen további fertőzéstől, arra meg végképp nem gondoltam, hogy bélfertőzést egy ilyen gyenge bélflórával akár egy wellness-ben is elkaphatok.

2013 Szeptember. Több mint egy évvel az első tünetek megjelenése és 8 hónappal a diagnózis után totálisan egészségesnek érzem magam. Ügyelek arra, hogy amit megeszek az jól át legyen sütve, zöldség, gyümölcs kimarad az étrendemből, a péksütik viszont biztonságos ételnek számítottak, semmi bajom nem volt tőlük, eltekintve a ténytől, hogy 8 kg-ot híztam 3 hónap alatt. Bár elég kevés volt a súlyom a betegség idején, azért 8 kg az 8 kg. Kerekedtek az egyébként sem lapos idomaim, csak sajnos nem az izomtól.

 

A kedvesemmel, aki azóta már a férjem, úgy döntöttünk ránk fér a nagy ijedtség után egy rövidke kis pihenés, és elmegyünk wellnessezni. Következő hétvégét már Visegrádon töltöttük, sétáltunk, bicikliztünk, szaunáztunk, masszíroztattuk magunkat a medencében. Nem voltam előtte még soha wellness hétvégén. Életem párjával, életem legjobb 3 napját töltöttem el, ami végül rémálomba torkollott. Vasárnap visszamentünk Budapestre, ahonnan hétfőn Prágába vettük volna közösen az irányt a munkám miatt. A férjem zenész, így a hétköznapokon gyakran velem tudott jönni a külföldi utakra, így elég sok időt tölthettünk közös utazással, de sajnos a korábban leírt betegségek miatt és azok miatt amiket csak készülök leírni, az utazások nem kellemes időtöltések voltak munkával összekötve, mert gyakran előfordult, hogy csak azért kísért el a férjem az úton, hogy legyen mellettem valaki, ha rosszul vagyok.

 

Hétfőn korán akartunk indulni. Úgy 5 óra tájékán. Engem ébreszteni nem kellett, mert egyszer csak megfordultam az ágyban de csukott szemmel is éreztem, hogy a világ tovább fordult velem. Mozgásra indukált forgó szédülésem volt. Sosem felejtem el azt az érzést ami azóta számos alkalommal rákényszerített, hogy bevitessem magam a sürgősségire. Megpróbáltam óvatosan kikelni az ágyból, érzetem, hogy ez nem játék és itt baromi nagy kalamajka lesz így az út előtt. Az újonnan kinevezett főnökömmel lett volna első találkozásom és meetingem Prágában. Ha nem megyek el az ultra gáz. Kimenetem a mosdóba, éreztem hogy menni fog a hasam. Iszonyat ami ezután következett. A férjem mondta, hogy vegyek erőt magamon, majd ő vezet, nehogy kirúgjanak, mert lemondom a betegség miatt a meetinget. (Igen ez egy olyan cég ahol nem nézik jó szemmel, ha valaki beteg….) Elindultunk, úgy, hogy ledöntöttem az anyósülést, jobbra pozícionáltam a fejem, mert ebben a pózban kevésbé szédültem és vártam, hogy a rendkívül rossz, zakatoló szlovák és cseh autópálya véget érjen végre. A főnököm mikor meglátott rögtön gondolta hogy gáz van, ezért lerövidítettük a meetinget és a végén azonnal indultunk haza. A wc-t legszívesebben magammal hoztam volna, rosszul voltam és ijedt mert nem tudtam mi ez. Éreztem, hogy megy ki belőlem az energia, a férjem mondta, hogy látta, ahogy óráról órára aszalódok össze.

 

Este 10-re végre Magyarországra értünk. Kiderítettük, hol van éjszaka sürgősségi. A szent László kórházban kötöttünk ki, ahol rengetegen ültek infúzióra kötve a váróban. Behívtak, majd mondták, hogy járvány van és a wellnessben simán megbetegedhettem, ha  egyébként is sérült a bélflórám. Kaptam 2 adag infúziót, amit a folyosón a padon fekve vettem fel miközben a fejemet a férjem simogatta az ölében. Szürke voltam, gyenge és élettelen, támolyogtam  a szédüléstől és remegtem annyira fáztam, pedig az összes cuccunkkal be voltam takarva. Azt hiszem erre mondják, hogy úgy néz ki, mint akibe a lélek csak hálni jár. A 2 infúzió után hazaengedtek. Járvány van úgyis. Reggel édesapám jött fel értem Szegedről, mert a férjemnek koncertje volt aznap, így nem tudott hazavinni. Az állapotom éjszaka nem javult egy cseppet sem, így a szegedi sürgősségin folytattam az infúzió kúrát. Leírták a tüneteimet, hogy kiszáradtam és hogy milyen terápiát kaptam, otthonra probiotikumot javasoltak, meg széntablettát és az infúziók után innen is hazaengedtek.

Senki nem tudta miért nem marad meg bennem semmi, mitől szédülök. Tény, hogy a 4. infúziót követően a szédülésem megszűnt szerencsére és picit már volt étvágyam. Elkezdtem diétásan étkezni és újra vártam a szilárd székletet….de hiába. Ami ezután jött az maga volt a pokol….

Ha érdekel mi történt, olvasd majd el a hamarosan érkező, következő történetet: Vékonybélfertőzés rémisztő tünetekkel

Korábbi részek:

Paraziták a testünkben

Béldiszbiózis-Bélflóra egyensúly

Ha hosszú távon ismeretlen eredetű kiütéseid vannak, mindenképpen gondolj emésztési problémára is és kerüld a káros anyagokat, étkezz tisztán, vitamin dúsan és rost dúsan és használj természetes kozmetikumot.

OrganiClinic webshop