fbpx

Natúr kozmetikum, amely valóban természetes alapanyagokból készül!

Sok természetesnek hirdetett kozmetikum összetevő listájában szerepelnek szintetikus anyagok is! Az OraniClinic termékek 99%-ban kizárólag természetes alapanyagokat, illetve azokból kivont anyagokat tartalmaznak, és nem csak úgy vannak hirdetve!

Természetes összetevők

Csodás illatokat használunk, amelyek allergén-mentesek!

Számos tanulmány készült arról, hogy az illatanyagok milyen bőrbetegségeket okozhatnak. Ezen kívül sok természetes kozmetikum illatosítását illóolajokkal oldják meg, ami jól hangzik, mert természetes, de rendkívül irritálja az arra érzékeny bőrt! Mi allergén-mentes illatanyagokkal dolgozunk, így termékeink a legérzékenyebb bőrűeknek sem fognak kontaktallergiát okozni.  Töltsd le a “26 allergén illatanyag” listáját!

Parabén-mentesek vagyunk!

A parabéneket előszeretettel alkalmazzák tartósítószerként kozmetikumokban, mert olcsók és hatékonyak, azonban bizonyítottan egészségkárosító hatásuk van. Korábban publikált vizsgálatok kimutatták, hogy a parabének képesek felszívódni a bőrön keresztül és hozzákötődnek a szervezet ösztrogén-receptoraihoz, ahol ösztönzik a mellrák sejtek kialakulását, növekedését.” Bővebb információ: “Newscientist”

Formaldehid mentesek vagyunk!

A formaldehid szinte mindenhol előforduló erősen toxikus, neurotoxikus, genotoxikus anyag. Önállóan már nem sűrűn szerepel a kozmetikumokban, de nagyon sok kozmetikai alapanyag alkalmazásakor formaldehid szabadul fel. Egy natúr kozmetikum nem tartalmazhat formaldehidet, illetve egyéb káros anyagot sem. Lásd a “Karcinogén lista”

SLS, SLES-mentesek vagyunk!

A megnevezett rövidítések olcsó habképző anyagok nevei, úgy, mint sodium laureth suphate, sodium lauryl ether sulfate, vagy aluminium lauryl suphate, melyeket szinte minden tusfürdőnkben, samponunkban megtalálunk. Ezek a habképző anyagok feloldják a bőr védőköpenyét és ekcémát okoznak, kisgyermekeknél szemkárosodást okozhatnak és gyakran szennyezettek, melynek eredményeként úgynevezett nitrozamin prekurzorokká válnak, vagyis igen rákkeltőnek tekinthetők. A natúr kozmetikum minden esetben SLS-mentes kell, hogy legyen!

PEG-mentesek vagyunk!

Mert a PEG, vagyis polyethilen glycol amit általában hatóanyagok kioldására használnak, tulajdonképpen egy rejtett karcinogén.

Nem használunk kőolajszármazékokat!

A kőolajszármazékok totálisan bőridegen anyagok. Azonban kedvező áruk miatt szinte minden nagyipari krémben megtalálhatók. Szennyezettek lehetnek aromás szénhidrogénekkel, így rákot okozhatnak, eltömítik a pórusokat így akne és pattanások kialakulásáért felelőssé tehető anyagok. Kevesek tudják, hogy a gyógyszertári babafürdető is kőolaj és ezért előszeretettel használják, mert azt hiszik nem ártanak vele. Natúr kozmetikum nem egyenlő kozmetikum természetes hatóanyagokból, de mineral olajjal, azaz kőolajszámazékkal készítve.

Gazdaságos kiszerelés!

Mi a gazdaságosság hívei vagyunk, és a kiszereléseinket próbáltuk családivá alakítani. A tégelyeink megválasztásánál, amellett, hogy ne tartalmazzanak káros anyagokat még az is volt a cél, hogy minél gazdaságosabb, családiasabb kiszerelésűek legyenek. A 360 ml-es tégelyünkbe töltött termék 2 ember számára több, mint egy hónapig elég.

Elutasítjuk az állatkísérleteket!

Óriás állatbarátok vagyunk! Bármilyen állatot képesek vagyunk gyermeki módon imádni! Ezért a termékeink nem tartalmaznak semmilyen állati alapanyagot, és nem használunk állatokon tesztelt alapanyagokat sem. A hatóanyagainkat természetüknél fogva egyébként sem kellett állatokon tesztelni! Azonban a késztermékeket, amelyeket kisállatoknak fejlesztettünk ki, nyugodtan tesztelheted kedvenceden!