fbpx

Vége a nyárnak, jönnek a hűvösebb reggelek, majd a nappalok is szelesebbek, esősebbek lesznek. A bőrnek kicsit műsfajta ápolásra van szüksége hűvösebb szelesebb időben. Ahhoz hogy a szél ne szárítsa ki és hidratált maradjon a bőröd pár változtatást érdemes eszközölnöd a bőrápolási rutinodban.

Amikor már hidegebb szél fúj és a bőr veszít a nedvességből, akkor a bőrt védő lipidréteg sérülhet elvékonyodhat, ami fokozott érzékenységet, szárazságot és irritációt okozhat.
Tehát nem csak divat az őszi bőrápolási rutin megváltoztatása hanem döntő fontosságú az bőr fenntartása érdekében. Íme néhány bőrápolási trükk, amellyel megerősítheted a bőröd védelmét.

1.Hidratálj belülről is

A testünk 80%-a vízből áll, ennek 60%-a a sejtekben, további 20% pedig a sejtek közötti térben található. Ezért tehát a víz jelentős hatást gyakorol a bőrünk egészségére és szépségére. Egész évben fontos a megfelelő folyadék bevitel. Ha már nincs is olyan meleg és nem is vagyunk annyira szomjasak, a bőrünk ettől még szomjazik, ha kevés vizet iszunk. Bőrünk hidratáltságának megőrzéséhez továbbra is sok folyadékot kell innunk. Igyál minimum 2 liter vizet naponta.

Használj OrganiClinic szappant

2.Tisztíts kímélően, de hatékonyan

A fűtési időszak beköszöntével a város levegője is sokkal szmogosabb lesz. A szennyező anyagok, finom porok keverednek a bőröd által termelt faggyúval és eltömíthetik a pórusokat, kedveznek a pattanások, allergia, pigmentáció kialakulásának. A szennyezés növeli a szabad gyököket, melyek károsítják a sejtszerkezetet, megzavarják a kollagén termelést. Tehát ősszel még fontosabbá válik, a tökéletes és maradéktalan arctisztítás, lehetőleg gyengéd, természetes, jól habzó hatóanyagokkal, mint az OrganiClinic szappanok, vagy fürdőkrémek. A tonikot felejtsd el a szárító alkohol tartalma miatt.

Organikus kozmetikumok

3.Válts vastagabb hidratáló krémre.

A környezeti változások miatt fontos, hogy lefekvés előtt váltsunk egy sűrűbb hidratáló krémre. Kompenzálnunk kell a változást azzal, hogy több nedvességet adunk a bőrnek kívülről is és segítünk megtartani azt. Ha érzékeny a bőröd érdemes érzékeny bőrre alkalmas hatóanyagokból megkomponált krémet használni, mint az OrganiClinic HyperSensitive krémje.

4.Hámlassz kevesebbet

Csökkentsd a hámlasztók használatát – ennek oka ismét a környezet szárazabb és hidegebb természetével függ össze. “A páratartalom és a meleg hőmérséklet általában kiegyenlíti a helyi hámlasztók irritáló hatását, valószínűleg a bőr fokozott zsírosodása miatt. A hidegebb időben kiszáradt bőrt nem szabad hámlasztani, hacsak nem céllal elkövetett orvosi hámlasztásról van szó

5.Belső táplálás

A vitaminokat és az zsírsavakat nem csak kívülről, de belülről is érdemes bevinni. A sok friss zöldség mellett antioxidánsban gazdag gyümölcsöt is fogyassz. Vitaminok mellett az Omega-3 esszenciális zsírsavakban (pld. a lenmagolaj) gazdag hidegen sajtolt olajak fogyasztása javasolt, főleg ha ekcémára hajlamos a bőröd

5+1 Ápold az ajkaid

Az őszi szél által kifújt cserepes ajkak nem csak hogy nem nyújtanak szép látványt, de fájdalmasak is és rúzsozhatatlanok. Az ősz beköszöntével kezdj el használni vagy használj továbbra is ajakápolót ami megvédi az ajkaid a kiszáradástól. Legjobb ha natúr alapanyagokból készült ajakápolót választasz