fbpx

Lúgmentes natúr szappan

OrganiClinic Lúgmentes natúr szappan a védett, ápolt bőrért és fényes hajért

A lúgos, DE még a semleges 7-es pH  hatására is sérül a bőr baktérium flórája. A legszembetűnőbb eredményeket a 2 éves gyerekeken végzett tanulmány mutatja, ahol csapvízzel fürdették a kontroll csoportot, majd egy másikat 5,5-ös kémhatású folyékony tisztálkodó szerrel, a harmadik csoport pedig 9,5 pH-jú natúr szappan – t használt a fürdéshez.

Mindhárom esetében emelkedett pH értékeket mértek a bőrfelszín savköpenye esetén, azonban a savköpenyt alkotó zsír mennyiségének csökkenése volt a legszembetűnőbb. Vízzel való fürdés esetén is csökkent valamelyest a lipidréteg mennyisége, azonban a 9,5 pH-jú natúr szappan -nal való fürdés esetén teljesen eltűnt a bőr védőrétege. Egyénfüggő, hogy ez a lipidréteg mennyi idő múlva regenerálódik, lehet 1-2 órától 12 óráig is eltarthat a folyamat és ez alatt az idő alatt a bőr védtelen a külső hatásokkal, kórokozókkal szemben. Erről bővebben olvashatsz itt: Effects of soap and detergents on skin surface pH…

Ha érzékeny a bőröd, ekcémád van, vagy allergiára hajlamos vagy, nem javasolt még natúr szappan használata sem a lúgos kémhatása miatt, hiszen még visszazsírosítani sem tudja a bőrt, mivel az ápoló olajtartalma el van szappanosítva.

Használj inkább lúgmentes natúr szappan -t!

Mind a(z) 3 találat megjelenítve