Mit jelent az SOS?

Mit jelent az SOS?

Újszülött csecsemő túlstimulálása

A csecsemő kilenc hónapot tölt a méh viszonylag csendes világában, amelyet anyja testének mozgása és a szívverése zavar csak meg. Majd mikor megszületik, ebben a furcsa külvilágban fhirtelen túl sok inger éri. Mindenki körülrajongja, gügyög hozzá, a testvérének a játék teherautójának a zaja is ismeretlen számára, azt sem tudja mi történik körülötte, az anyukája meg folyton próbál vele kapcsolatba lépni. A csecsemők nem tudják kezelni a sok ingert ezért SOS (Sign Of over-Stimulation) jelet küldenek.

Kétféle SOS jel létezik: Testi SOS és Viselkedés beli SOS.

Testi SOS

A túlzott stimulálással körülvett csecsemő a normál bőrszíne hirtelen sápadtra vagy élénkpirosra válthat, légzése megváltozhat lassúról hirtelen szapora légzésre vált , valamint teste megrándulhat, remeghet.

Viselkedésbeli SOS

Három viselkedésbeli SOS is létezik: Elnéz a semmibe, folyton elfordítja a fejét (kikapcsolás), hirtelen álmos lesz.

Ha egy csecsemő túlstimulált, akkor hirtelen elfordítja a szülőröl a tekintetét és belenéz a semmibe. Ha továbbra is folytatódik a stimulálás, zajok, folyamatos próbálkozás a vele való kapcsolat kialakítására, akkor újra elfordulhat az arcodtól (kikapcsolás). Ha a stimuláció továbbra is fennáll, a baba elfordul és hirtelen ásít, álmosnak tűnik. Koraszülött babákat könnyebb túlstimulálni, gyakrabban küldik a jeleket. Pedig pelenkát cserélni kell és a mindennapos zajok sem fognak lecsendesülni maguktól.

Mit tehetsz, amikor SOS-t küld a kisbabád?

Ha észreveszed a babád jeleit, akkor csökkentheted a stimulációt és növelheti a baba támogatását.

Például:

 • Beszélj halkabban, nyugodtabban, csak tartsd a babát a karodban néhány percig.
 • Vonulj csendesebb helyre a kicsivel, ha túl sok körülöttetek a zaj
 • Ringasd a babát, vagy szoptasd meg, akár cumit is adhatsz a szájába. Ne várd meg, hogy rémült legyen és elkezdjen sírni.

A jelek ilyenkor minden esetben csökkennek. Ahogy telnek a hetek, a baba lassan hozzászokik majd a külvilág zajaihoz, az új környezethez, egyre jobban kezeli majd a stimulációt.

A babák szeretik a csendet. Ha csak gyönyörködsz benne gügyögés nélkül, figyeld meg ő is egyszer csak a szemedbe néz majd, ahelyett, hogy elfordítaná a fejét és ő is gyönyörködni fog benned.

5 kiváló anti-aging étrendkiegészítő

5 kiváló anti-aging étrendkiegészítő

Érdemes szedni anti-aging összetevőket étrendkiegészítők formájában

Egy tabletta a szebb bőrért túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Laboratóriumi tesztek bizonyítják a természetes tápanyagok hatásait, amelyek késleltetik az öregedés jeleit, a ráncokat, barna foltokat, fakó bőrt. Azonban ezek a kiváló természetes összetevők gyakran csak étrendkiegészítő formájában pótolhatók hatékony mennyiségben.

A következő 5 összetevőt érdemes hozzátenned az anti-aging bőrápoló rutinodhoz – de mindenekelőtt kérd orvosod beleegyezését:

Polypodium Leucotomos kivonat ( PLE ) – Közép-amerikai páfrány kivonat

 Véd: a leégés, elszíneződés, vitiligó, atópiás dermatitisz és a megereszkedett bőr ellen

A Journal of Photochemistry és Photobiology tanulmánya szerint ez a kivonat – ami egy közép-amerikai páfrányból származik – segít megőrizni az emberi bőr fibroblaszt sejtjeit, amelyek építik és helyreállítják a kollagén mennyiséget, ezzel leküzdve a ráncok és a megereszkedett bőr kialakulását, fenntartja a bőr tónusát. Az International Journal of Dermatology legújabb kutatásai szerint, a kivonat védelmet nyújt az UV-sugarak okozta károsodásokkal szemben, megelőzi a napégést, és vitiligo esetében is hatékonynak bizonyult. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3970827/)

Ajánlott mennyiség: 500 mg napozás előtt. A probléma csak az, hogy nálunk még nem lehet beszerezni. Addig alternatíva lehet a paradicsom húsa.

C Vitamin

Véd: a ráncok és a bőr fakóság ellen

Klinikai vizsgálatok szerint a C-vitamin segít a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, így segíti a sejtek természetes növekedését. Segíti a sejtek regenerálódását, az egészséges bőr fenntartását, feltölti a ráncokat és rugalmasabbá teszi az arcbőrt.

Ajánlott mennyiség: minimum napi 100 mg

Vitamin E

Véd: a környezeti hatásoktól, és fakóságtól

Kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Mindkét tényezőnek fontos szerepe van a bőr regenerálódó és sejt megújító folyamatban, amely folyamat során az elhalt hámsejtek eltűnnek és egészségesebb, ragyogóbb bőr keletkezik helyette. A vitamin védi a bőrt az UV-sugárzás okozta ráncok ellen és a környezeti károktól is.

Ajánlott mennyiség: 200 NE naponta

Glükozamin

Védelmet nyújt: a finom ráncok megjelenése és megereszkedett bőr ellen

Bár több az aminosavval kapcsolatos kutatás van, összetevőként a Journal of Dermatologic Treatment  egyik kutatása szerint 34%-kal csökkent a látható ráncok és a finom vonalak száma azoknál a résztvevőknél, akik fogyasztották. A Journal of Cosmetic Dermatology glükozaminról szóló ismertetője ajánlja, mivel felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, javítja a bőr hidratáltságát, és csökkenti a ráncokat, amikor azt kiegészítőként szedik, mivel alapvető építőeleme a bőrfeltöltő hyaluronsavnak .Ajánlott mennyiség: 1500 mg naponta

Koenzim Q10

Védelmet nyújt a ráncok ellen

Hasonlóan a C és E vitaminokhoz, a koenzim Q10 olyan tápanyag, amely segít hozzájárulni az általános egészséghez és bőr megjelenéséhez. Mint más antioxidánsok, ez is segíti visszafordítani és csökkenteni a sejtkárosodást. Jelentős a bőr fiatalító hatása is: Egy japán vizsgálatban, felnőttek, akik Q10 koenzimet szedtek  ráncok mélységének és számának csökkenéséről számoltak két hét után.

Ajánlott mennyiség: napi 200 mg

Hogyan született a Solaris Ápoló krém

Hogyan született a Solaris Ápoló krém

Az alábbi írásból megtudhatod, hogy miért és hogyan született meg az OrganiCare Solaris Ápoló Krém.

Volt egyszer egy elhivatott orvos, aki nap, mint nap emberek százainak problémájával volt kénytelen szembesülni. A probléma alatt pedig most az igazán súlyosat, a megsemmisítőt, a letaglózót kell érteni. Rák. Hogy milyen, az mindegy is. Hisz ezzel a szóval – akármilyen rákról van szó- hirtelen szembesülni…amikor az orvos ezt a te arcodba mondja bele, még ha együttérzőn is, az maga a megsemmisülés. Hiszen jó esetben hosszú ideig egészségesen éljük az életünk, így megtudni azt, hogy valami elromlott bennünk, de nagyon és akár véglegesen, az tulajdonképpen egy vizesvödör. Egy vödörnyi víz, ami kimossa az agyad, és mielőtt józan észre térnél és átértékelnéd az életed, elönti a lelked a szomorúság, keserűség, úrrá lesz rajtad a kiábrándultság, az a nyomorult érzés, ami úgy érzed, már örökre elhomályosítja majd az elméd és az életed. Szóval ez az orvos gondolt egy nagyot. Bár a tudomány jelenlegi állása szerint a rákos betegek gyógyulását nem tudja gyorsítani, de látva a betegek kellemetlen tünetektől való szenvedését, amelyet a gyógyulást elősegítő beavatkozások mellékhatásai okoztak, eldöntötte, hogy keres egy enyhítő megoldást, ami segíthet kevesebb fájdalommal, kellemetlenséggel átvészelni azt az egyébként is gyötrelmes időszakot, amikor a kezelések folynak. Az elgondolása az volt, hogy megkeresi a megfelelő gyártót, aki természetes alapanyagokból kifejleszt egy bőrgyulladást csökkentő természetes krémet. Az úgynevezett radiodermatitisz a rákos betegek 95%-a esetén kialakul a sugárterápia következtében. Ez egy rendkívül kellemetlen, makacs, fájdalmas gyalladásos bőrtünet, amely a kezelések során végig megkeseríti a betegek mindennapjait, mert fáj, húzódik, viszket, hámlik, szóval minden kellemetlenség együtt.

A cél tehát az volt, hogy a krém legyen természetes, hogy ne terhelje felesleges kemikáliákkal az egyébként is gyenge immunrendszert és bőrfelületet, legyen tele természetes, gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal, illetve legyenek a krémben olyan természetes anyagok is, amelyek segíthetik csökkenteni a sejtkárosodást. És megkeresett minket.

Aztán egyszer csak elindult a kutatómunka. Ijesztő, megható, izgalmas kihívás volt ez. Bújni a különböző tanulmányokat, keresni a megfelelő természetes hatóanyagokat különös feladat volt. Amikor összeállt a kompozíció remegő kézzel csomagoltuk a mintákat kipróbálásra. Hiába az önbizalom, a magabiztosság, hisz tudtad, hogy te mindent megtettél, átolvastad a lehetséges összes tanulmányt a témát illetően, megkomponáltad a lehető legjobb összetételt, amit tudásod szerint gondoltál, de vajon valóban segít-e majd? Segíthet-e a egyáltalán egy rendkívül makacs bőrtüneten egy olyan krém, amiben tényleg csak természetes hatóanyagok vannak? Megfelelő hatóanyag beszállítókat választottál? Biztosan a legmagasabb minőségű alapanyagot vetted meg? Vajon sikeres lesz, vagy egy gyönyörű küldetés azonnali végét jelenti majd a krémed tesztelése?

Ilyen és ehhez hasonló aggodalmas gondolatok forogtak az agyunkban amikor elküldtük az első pici tégelyeinket kipróbálásra.

Aztán egyszer csak jöttek a megható elismerő telefonhívások, már akkor is amikor még nem volt kapható a termék. Sírtunk örömünkben. Mert olyan megtört sorsú emberek mindennapjait könnyítettük meg, akik közül többen rászánták magukat és felkerestek minket és ők is sírva hálálkodtak a telefonban.

Így hát megszületett a döntés és a termék! 2015 Szeptemberétől elérhető az OrganiCare Solaris Ápoló krém, amely enyhítheti a dermatitisz, vagyis a különböző bőrgyulladások tüneteit, és amelynek természetes hatóanyagai klinikai tanulmányok által igazolt hatással rendelkeznek.

Ez egy igazi sikersztori. És nem feltétlen azért, mert olyan sokan vásárolják a terméket a bevezetés óta. Hanem mert mi tudjuk, miért fejlesztettük ki és tudjuk, hogy segítünk vele. A legnagyobb bajban egy gonddal kevesebb lesz a használata által, ami olyankor, amikor egyébként is van elég gond, óriási segítség lehet.

Bizonyos patikákban már kapható a termék. A webshopban pedig napokon belül elérhető!

OrganiCare Solaris Ápoló Krém

Dermatitisz enyhítését segítő ápoló krém, mely erős antioxidáns-komplex tartalma révén csökkentheti a kellemetlen bőrgyulladásos tüneteket

GYIK: Most Bio-, vagy Natúrkozmetikum?

GYIK: Most Bio-, vagy Natúrkozmetikum?

Egyáltalán biztonságosak  a Bio-, vagy Natúrkozmetikumok?

Mit jelent pontosan a “Natúr” vagy “Bio” kifejezés?

A „Természetes”, vagy „Natúr” megnevezés azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz kémiai vagy szintetikus összetevőket. A természetes összetevők teljesen vagy részben természetes forrásokból származnak.

A mai napig nincs elfogadott szabvány a kozmetikai termékek “Bio” vagy “Natúr” minősítésére! Így tulajdonképpen a „Bio” vagy „Natúr” jelölés jelen pillanatban semmit nem jelent.

Manapság egyre több szervezet (NaTrue, BIDH, ECOCERT) fogalmaz meg különböző standardokat a témát illetően, amelyek elkezdtek közelíteni egymáshoz, de még mindig nem azonos a feltétel rendszer. Valóban tekinthetjük „Bio”-nak azt a terméket, amely a NaTrue alapján megkapta a minősítést, de az ECOCERT alapján nem felel meg annak. Az egyik egyre szélesebb körben elfogadott szabvány az ECOCERT, amely alapján a Bio-, illetve Natúr kozmetikumok meghatározása a következő:

Természetes, vagyis Natúrkozmetikumok elnevezéssel azokat a kozmetikumokat a kozmetikumokat illethetjük, amelyek az alábbiaknak megfelelnek:

A természetes anyagok 50% -a növényi nyersanyagoknak kell lenniük, és az összes összetevő legalább 5%-ának ellenőrzött ökológiai gazdaságokból, az állati eredetű nyersanyagoknak pedig élő állatoktól kell származniuk.

Bio kozmetikumoknak az alábbiaknak megfelelő kozmetikumok minősíthetők:

A felhasznált anyagok 95%-a természetes eredetű összetevőknek kell lenniük, és az anyagok legalább 10%-ban ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származzanak.

Egyre terjed egy másik osztályozási fajta a bőrápolási termékek területén, az úgynevezett „Vegán” minősítés. Ez azt jelenti, hogy a termék nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt.

Az OraniClinic termékek 99%-a kizárólag természetes forrásból, míg a felhasznált anyagok 10%-a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik és nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt!

Ezek alapján az OrganiClinic termékekre mind a bio-, illetve naturkozmetikum megnevezés egyaránt ráillik.

Szlogenünk szerint a minősítésünk: “Természetes- Méregmentes – Vegán”

Biztonságos, ha csak “Natúr” vagy “Bio” jelzéssel ellátott terméket használunk?

A “Natúr”, ”Organikus” vagy “Bio” jelzés egyáltalán nem garantálja, hogy a termék valóban biztonságos, mert a természetes és bio összetevők is okozhatnak súlyos bőrirritációkat, illetve lebonthatják a kollagént.

Minden kategóriában vannak jó és rossz összetevők. „Natúr” vagy „Bio” nem feltétlen egyenlő a tisztább és biztonságosabb összetevőkkel!

Erre példa az Európában, 2011 Júniusban kitört  E. coli járvány, ami miatt többen meghaltak és amelynek az oka szennyezett babcsíra volt, amely bio-farmról származott. Kozmetikumok esetén azért természetesen nehezebb a fertőződés, de egyáltalán nem esélytelen.

A természetes irritáló anyag attól még irritáló, hogy természetes!

Sok természetes növényi kivonatnak van irritáló tulajdonsága, így sérül a kollagén, szabad gyökök keletkezhetnek és eltömődhetnek a pórusok. A természetes és bio termékek gyakran tele vannak irritáló, a bőrt károsító növényi kivonatokkal. Ezek közül a legelterjedtebb: a borsmenta, mentol, eukaliptusz, levendula, rozmaring, szantálfa, az illóolajok általában. A kutatások egyértelműen megállapították, hogy ezek az összetevők irritálják a bőrt, lebontják a kollagént, és a bőr elveszti a gyógyulására való képességét.

Miért használjak természetes alapanyagokból készült bőrápoló termékeket, ha nem bizonyított, hogy biztonságosabbak?

Összességében egy termék, amely természetes összetevőkből áll, és nem az irritáló összetevőkből, akkor kevésbé káros a bőr számára, mint a vegyi anyagok és szintetikus összetevők, ráadásul a természetes alapanyagokat sokkal jobban tolerálja a bőr ellentétben a szintetikus alapanyagokkal.

A lényeg az, hogy a káros, szintetikus összetevők, vegyszerek felszívódnak a bőrön keresztül.

Csak olyan bőrápoló terméket használj, amely nem tartalmaz káros anyagokat. Az, hogy rá van-e írva a termékre, hogy natúr, vagy bio, ebből a szempontból lényegtelen!

Az OrganCilinic termékek kizárólag vegyszer-, allergénmentes, természetes forrásból származó összetevőket tartalmaznak, melyek gyengédek a bőrhöz és egyáltalán nem károsak a szervezetre.

Ha a természetes kozmetikumok állítólag jobbak a bőr számára, akkor miért nem készük minden kozmetikumok természetes összetevőkből?

A legfőbb oka az, hogy drága. A kőolajszármazékok, szintetikus anyagok sokkal olcsóbbak, mint a természetes alapanyagok, ezért a kozmetika ipari nagyüzemben készülő bőrápolási termékek ezekkel az olcsóbb alapanyagokkal vannak tele. A másik ok az, hogy szinte lehetetlen hosszan eltartható, baktérium-mentes kompozíciót előállítani csak természetes anyagokból, kémiai anyagok, tartósítószerek alkalmazása nélkül.

A minőségi tényezők, amelyeket szeretnek az emberek a kozmetikumokban – mint például a könnyedség, a könnyű felszívódás, és rugalmasság, szép fényes emulziók, melyek nem hagynak zsíros foltot – gyakran a jól ismert vegyi anyagoknak köszönhetők. Ma már vannak olyan kiváló természetes forrásból származó, növényi alapanyagok, amelyek helyettesíthetik a kémiai összetevőket és ugyanolyan élményt nyújtó kozmetikumokat eredményeznek, mint amilyen a vegyszerekkel történő gyártás során kapunk.  Természetesen sokkal magasabb áron. Az OrganiClinic kizárólag természetes megoldásokat alkalmaz a prémium kozmetikumokkal megegyező minőség biztosítására. A végeredmény minőségi élménykozmetikumok, úgy, mint jól felszívódó, könnyed krémek, jól habzó, bőrápoló fürdőkrémek, kiváló hatású kompozíciók.

Akkor most mit tegyek, ha biztonságos bőrápoló terméket szeretnék csak használni?

Mindig olvasd el a címkét! Ha van egy lista a pénztárcádban, amin fel van tüntetve az összes káros összetevő, akkor könnyedén leellenőrizheted a kozmetikumok címkéit. Itt letöltheted a mini „Karcinogén listát”. Hajtsd össze háromba és már mehet is a pénztárcádba.  A legjobb, amit tehetünk, ha ragaszkodunk olyan termékhez, amivel meg vagyunk elégedve és amely a címkéje alapján nem tartalmaz semmilyen káros összetevőt.

Melyek a legkárosabb kozmetikai összetevők?

 • Formaldehid  és származékai
 • PEG-
 • SLS, SLES
 • Parabének
 • Kőolajszármazékok, ásványi olajok
 • Szintetikus anyagok, színezékek
 • Allergén illatanyagok, illóolajok

Az OrganiClinic termékek tartalmaznak irritáló növényi kivonatokat, illóolajokat?

Nem. Az OrganiClinic termékek nem tartalmaznak semmilyen irritáló olajat, mint például a mentol, borsmenta, eukaliptusz, citrom, narancs, grapefruit, stb

Az OrganiClinic termékek illatanyaga irritálja a bőrt?

Nem. Az Organcilinic termékek kizárólag allergén-mentes illatokat tartalmaznak.

Bármely OrganiClinic naturkozmetikum tartalmaz káros összetevőket?

Nem. Az OrganiClinic termékek nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek bizonyítottan károsak vagy mérgezők az emberi szervezetre.

 Az OrganiClinic Termék Katalógust ITT töltheted le!

organiclinic

Webshop

Válassz méregmentes, természetes kozmetikumokat! Látogasd meg webshop-unkat az alábbi gombra kattintva!

Termékeink garantáltan 99%-ban természetes alapanyagokból készülnek. Kizárólag az allergénmentes illatanyag, illetve a natúrkozmetikumokban elfogadott tartósítószer, amelyek nem természetes forrásból származnak.

Argán olaj arcra

Argán olaj arcra

Szinte mindenki ismeri már ezt a csodálatos olajat, hiszen az utóbbi években egyre elterjedtebb a használata, ennek ellenére mi összegyűjtöttük az argán olaj arcra, illetve a test többi részére történő alkalmazásának lehetőségeit.

Az argán olajat az argánfa terméséből préselik, sok helyen még mindig kézzel. A fa magjából nyert olajat gyakran nevezik folyékony aranynak a hasznos tápanyagtartalma és azok élettani hatásai miatt. Az argán olaj arcra történő alkalmazása már elterjedt, hiszen az olaj rendkívül gazdag hasznos tápanyagtartalma miatt – beleértve a zsírsavakat és E-vitamint –számos népszerű kozmetikai gyártó választotta alapanyagául.

Elsősorban a bőr természetes zsírrétegének helyre- és visszaállításához, a bőrpír csökkentéséhez használják, de pozitív hatással van a finom ráncokra és az ekcémára is. Az argán olajos masszázs puhítja és feltölti a bőrt, valamint segít halványítani a hegeket, sebeket és a terhességi csíkokat is.

Íme néhány tipp a felhasználási lehetőségek közül:

1. Kiváló hidratáló

Az argán olaj kiválóan hidratálja, puhítja a bőrt. A magas E-vitamin és zsírsav tartalma, ideálissá teszi a bőr természetes lipid rétegének helyreállítására. A bőr elnyeli könnyen és nem hagy zsíros érzést. Könnyen kezelhetjük vele az egész testet, beleértve az arc és a nyak területét is. Egyszerűen néhány csepp olajat masszírozz a bőrödbe, mint ahogy bármilyen arc és testápolóval tennéd.

2. Anti-Aging hatás

Nem csak hidratál, hanem ragyogóbbá teszi a bőrt, csökkenti a ráncok láthatóságát. Antioxidáns hatása miatt az argán olaj ideális anti-aging termék. Helyreállítja a bőr rugalmasságát és használatával a bőr teltebb és lágyabb lesz. Éjszakára pár csepp olajat masszírozz az arc és a nyak területére.

3. Száraz bőr ápolása

Aki száraz bőrtől vagy ekcémától szenved az nap, mint nap keresi a megoldást arra,hogyan javíthatna bőre állapotán. A pikkelyes, viszkető bőr is óriási hasznát veheti az argán olajnak. Az E-vitamin és a zsírsavak kiválóan javítják a sérült bőr állapotát és biztosítják a regenerálódáshoz szükséges tápanyagokat, amelyek megakadályozzák a további kiszáradást és irritációját.

4. Akne

A sok olaj és hidratálók súlyosbíthatják a bőrbetegségeket, szaporíthatják a pattanások megjelenését, ezért rendkívül fontos a pattanásos, aknés bőr megfelelő ápolása. A pattanás elsődleges oka a túlzott faggyútermelés. Míg fontos, hogy a háttérben álló okokat, amelyek főként hormonálisak kiderítsük és orvosoljuk, az argán olaj használata segít javítani a zsíros bőr küllemén. Az olaj könnyű, így a kellő mennyiség gyorsan felszívódik zsíros hatás hagyása nélkül, faggyúszabályozó hatásának köszönhetően csökkenhet a pattanások száma és a bőr megfelelően hidratálttá válik. Az olaj tartalmaz antioxidánsokat is, amelyek segítenek, hogy a sérült bőrsejteket regenerálódásában és csökkentik a gyulladást.

5. Kismamák bőrének ápolása

A striák sok nő életét megkeserítik. A főként a várandósság következtében megszakad kötőszöveti rostok által okozott csíkok nem tüntethetők el. Azonban az argán olaj segít a striák megelőzésében, a meglévők halványításában és a megereszkedett, ráncos bőr regenerálódásában. Érdemes jól bemasszírozni az olajat a bőrbe napi rendszerességgel a mellek, has, fenék és a combok területén a terhesség alatt, így csökken a striák kialakulásának veszélye.

6. Láb, kéz és köröm ápolás
Az argán olaj ideális a törékeny körmök, száraz kéz és repedezett, kemény bőr ápolására is. Masszírozz be néhány csepp argán olajat a körömágyadba, a kezed és lábad kendd be vele lefekvés előtt minden este.

7. Ajak hidratáló

Különösen hideg vagy száraz időjárás esetén az ajkak könnyen kirepedezhetnek, begyulladnak. Az argán olaj az egyik legideálisabb olaj arra, hogy az ajkak puhák és rugalmasak maradjanak. Kend be egy-két csepp olajjal a száraz ajkad, mint egy balzsam – de a felesleget töröld le.

Az argán olaj kiváló hatása miatt mi is szívesen használjuk a legkiválóbb termékeinkhez, mint összetevő!

Próbáld ki őket!

OrganiXX Argán Arckrém

A 30. életévét betöltött hölgyeknek kötelezően alkalmazandó krém, rendkívül magas argán olaj tartalommal. Az argán olaj köztudottan kiváló antioxidáns, amely kincs a bőr és haj számára is.

OrganiBody Mommy Beauty Szérum

Bőrregeneráló és kollagén termelést stimuláló növényi hatóanyagok különleges kompozíciója, melyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát, ápolják a feszülésnek kitett bőrt. Rendszeres használatával megelőzhető a striák kialakulása.

OrganiBeauty Age-Block Szérum

Bőrpuhító, regeneráló, a kollagén termelődését stimuláló hatású különleges növényi hatóanyagok gazdag kompozíciója a fiatalos bőr hosszú távú megőrzése érdekében, az öregedő bőr regenerálására. Az olajgélt éjszakai krém alá kell alkalmazni, így alvás közben hosszan kifejti hatását.

Vegyszermentes babaápolás

Vegyszermentes babaápolás

A vegyszermentes babaápolás fontossága egyre jobban hangsúlyozva van manapság a körülöttük lévő méreganyagok megsokszorozódása miatt.

A vegyszermentes babaápolás trendjének terjedése nem csak nálunk következett be. Az Egyesült Államokban is egyre többen vannak azok száma akik a “tiszta” életvitelt követik, legyen szó akár étkezésről, vagy bőrápolásról.

Sok népszerű gyermekápoló és fürdető termék rákot okozó vegyi anyagokat tartalmaz, úgy, mint a formaldehid vagy a dioxán. A biztonságos kozmetikumok kampányának keretén belül a legismertebb márkák összetevőit tesztelték Észak-Amerikában magas kockázatú a szennyezőanyagok jelenlétére. A vizsgálat számos márkás, népszerű babatermékre irányult.

A vizsgált termékek 82 %-a tartalmazott formaldehidet, vagy formaldehid származékot, és 67%-a pedig dioxánt.

Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége 2004-ben a formaldehidet rákkeltőnek minősítette, miután 10 ország 26 tudósa értékelte a rendelkezésre álló bizonyítékokat.

A dioxánról pedig kísérleti állatokban bizonyították a karcogenitást, így jelenléte, már nyomokban is aggodalomra ad okot.

Egy ismerten rákkeltő anyaggal, illetve több karcinogén és mutagén összetevővel való számos érintkezés különösen az egyedfejlődés kulcsfontosságú szakaszaiban, mint a magzati kor, csecsemőkor, pubertás, akkor is aggodalomra ad okot, ha az egyszeri érintkezés kockázata kicsi

Ha nem bízhatunk azokban a vállalatokban, akik a gyermekeinknek készítenek termékeket, akkor kiben bízhatunk?

A babák bőre 5x vékonyabb, mint a felnőttek bőre és sokkal áteresztőbb. Amivel érintkezik, az biztosan felszívódik és bekerül a baba szervezetébe. A csendes gyilkosok eleinte még semmilyen tüneteket nem okoznak, felszaporodva azonban számos egészségügyi problémát, irritációt, ekcémát, allergiát később rákot okozhatnak. Ezért nagyon fontos a vegyszermentes babaápolás. Ha nem akarod mérgekkel tömni a kisbabád szervezetét, akkor olvasd el az „10 káros anyag, amit kerülnöd kell a kisbabád egészsége érdekében!” tanulmányunkat!

TUDTAD?

Az anyukák gyakran használják a gyógyszertárban kapható fürdető kenőcsöt kisbabájuk fürdetéséhez, mondván, hogy az kevésbé káros a kereskedelmi forgalomban lévő más, illatos babafürdetőtől. A gyógyszerkönyvi hidrofil kenőcs tartósítószere a 96%-os alkoholban oldott Methylium-prahydroxybenzoicum, azaz metil-parahidroxibenzoát, vagyis metil-paraben. Tehát amikor “patikai hidrofil fürdető kenőcsöt” veszel, parabénben és kőolajban fürdeted a kisbabád!!! 

Reactive Skin ápoló krém

Az irritált, ekcémára hajlamos bababőr jótékony hatású ápoló krémje ekcéma ellenes, természetes hatóanyagokkal.

Spotty lemosótej

Nyugtató, tisztító hatású lemosótej babapopsira, de akár a pici egész teste áttörölhető vele vattapamacsra, vagy puha vászonzsebkendőre cseppentve.

Nappy popsikenőcs

Popsikenőcs természetes alapanyagokból, méreganyagok nélkül, bőrpuhító és bőrregeneráló hatóanyagokkal.

Boobee Bubble fürdőkrém

Allergénmentes, méregmentes, tápláló fürdetőkrém kisbabáknak, gyerekeknek, amely samponként is használható. 150– és rendkívül gazdaságos, 360 ml-es kiszerelésben is kapható.

Allergia? Ekcéma? Bőrirritáció?

Allergia? Ekcéma? Bőrirritáció?

Ne használj allergén komponenst tartalmazó kozmetikumot, amely a kontakt allergia, illetve az ekcéma elsődleges oka!

Érdemes kerülnöd minden olyan kozmetikumot, amely a lent felsorolt alapanyagok közül bármelyiket is tartalmazza.

Az ekcéma, bőrirritáció, allergiás bőrtünetek szinte mindenki számára ismerősek. A becslések szerint a nők 95%-a, míg a férfiak 75% érintkezik naponta kozmetikumokkal.

A kormetikumok használatával foglalkozó kutatások szerint a kozmetikumok bizonyos összetevőire történő allergiás reakciók, ekcéma megjelenése egyre növekvő számot mutatnak minden országban! Thyssen et al. Tanulmánya szerint a nők 56,7%-a, a férfiaknak pedig 33,6%-a tapasztalt káros hatást valamely kozmetikum használata következtében legalább egyszer életében. A becslések szerint a kozmetikum használók 15%-a pedig valamilyen mellékhatást is tapasztalt bizonyos kozmetikum használatakor, úgy, mint a hiperszenzitivitás, allergiás bőrirritáció, vagy ekcéma. A legleterjedtebb mellékhatás a kozmetikum okozta kontakt dermatitisz. Az esetek 8-15%-ában ilyen bőrtünetek jelennek meg bizonyos kozmetikumok használatát követően.

A káros hatás függ az allergén komponens típusától és a kitettség idejétől is. Teljesen meghatározható összefüggés áll fent a kozmetikum használatának gyakorisága és az allergia, ekcéma, dermatitisz kialakulása között.

Leggyakrabban az illatanyagok, tartósítószerek, színezékek, a bőr lipid rétegét megsértő habképző anyagok okoznak allergiás reakciókat a bőrön.

Allergén illatanyagok

Az illatok szükséges komponensei a kozmetikumoknak. Nem szívesen kenünk magukra olyan krémet, aminek nincs illata, vagy éppen nem kellemes az illata, az organikus alapanyagoknak pedig igen erős, nem mindig kellemes szaguk van.

A parfüm ipar közel 3000 fajta illatanyagból dolgozik, melyek egy része természetes, másik része szintetikus. A tanulmányok alapján az egyébként is allergiás, ekcémás személyek 30%-a allergiás az illatanyagokra is.

Az EU meghatározott 26 olyan illatanyagot, amit kötelezően fel kell tüntetni a kozmetikumok összetevő listájában (Ingredients), mivel súlyosbíthatják a már kialakult allergiás reakciókat, illetve allergiát válthatnak ki. Ezeknek a kinyomtatható zseblistáját itt letöltheted: „A 26 allergén illatanyag”

A listában szereplő illatanyagok közül a leggyakrabban a citronellol……fordulnak elő kozmetikumokban. A közhiedelemmel ellentétben a természetes illóolajokkal illatosított szappanok ugyanúgy allergizálhatnak, mivel az illóolajok, attól, hogy természetesek, még tartalmazhatják az allergén illatanyag komponenseket. Ha igazán tudatosan szeretnéd kerülni az allergén anyagokat tartalmazó kozmetikumokat, akkor válaszd az OrganiClinic termékeket, mert a mi termékeink kellemes illatúak, de kizárólag allergén mentes illatanyagokat tartalmaznak.

Tartósítószerek

A mindennapi kozmetikumok elengedhetetlen komponensei, főként, ha természetes összetevőket tartalmaznak a készítmények. Tartósítószer nélkül, illetve természetes tartósítószerekkel egy természetes komponenseket tartalmazó készítmény légmentes flakonokban is csak maximum 3 hónapig használhatók fel és hűtőben kellene tárolni őket. A piac telítettsége miatt rengetek kozmetikum közül válogathatunk, így a termékek forgása lassabb, vagyis egyelőre nem kivitelezhető a megfelelő tartósítás nélküli megoldás.

Azonban nem kell olcsó, allergén tartósítószerrel telepakolt krémet magunkra kennünk. Válasszunk olyat, amelyben nem az alábbiak szerepelnek:

Parabének

Methyl, ethyl, propyl, butyl paraben és benzyl p-hydroxybenzoate

A legelterjedtebb kozmetikai tartósítószerek közé tartoznak, és megtalálhatók az arckrémtől kezdve a dezodoron át a samponig sok mindenben, de egyes gyógyszerekben és ételekben is előfordulnak. Ezek a kemikáliák gond nélkül és a többi vegyi anyaghoz képest rendkívül gyorsan felszívódnak a bőrön át. Használatukat követően már néhány másodperc múlva megtalálhatók minden szervben a helyileg alkalmazott szer nyomai.

A parabének fokozzák a mellráksejtek osztódását és csökkentik a tesztoszteron előállítást. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás vizsgálta már a dezodorokban lévő parabének esetleges szerepét a mellrák kialakulásában, és az eredmények általában nem voltak megnyugtatóak. A legújabb vizsgálatok szerint az arckrémekben, dezodorokban, sőt néhány feldolgozott hústermékben is megtalálható parabén nevű vegyületek egyértelműen kimutathatók a mellrákkal diagnosztizált nők szövetmintáiból. A gyerekek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mert az immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen. A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, több mérgező anyag szívódik fel rajta keresztül, és mivel a gyerekek fiatalok, a mérgek hosszabb időszakon keresztül halmozódnak fel.
Dánia 2011-ben betiltotta a propil- és butilparabént a 3 év alatti gyermekek számára készülő kozmetikai, tisztálkodási termékekben.

Formaldehid és annak prekúrzorai

Formalin (formaldehyde vizes oldata) és formaldehyde, kiváló tartósítószer és potenciális kontakt allergén. Rákkeltő hatásáról nem is beszéve. Ha formaldehyde-ként nem is jelenik  meg a kozmetikumban sajnos attól még a kozmetiukm tartalmazhat olyan anyagokat, mely formaldehyde-t bocsátanak ki, vagy úgynevezett formaldehyde prekúrzorok. Ilyen anyagok az alábbiak:

 • 2-bromo-2-nitropropane-1,2-Diol
  Diazolidonyl Urea
 • DMDM-Hydantoin
  Imidazolidinyl Urea
 • Metheneamine
  Quaternium-15
 • Polyquaternium-7
  Sodium Hydroxymethylglycinate
 • Tetrasodium EDTA
 • PEG

Ha ezek közül bármelyiket tartalmazza a kozmetikum, akkor allergizálhat és káros az egészségre.

Színezékek

A kozmetikumokban leggyakrabban előforduló allergén színezékanyag a PPD vagyis a Paraphenylenediamine. Emiatta az anyag miatt ekcémás a fodrászok keze. További színező anyagok is, mint a toluidine red, lithol red, vagy lead oxide okozhatnak allergiás reakciókat. Ma már vannak természetes színezőanyagok, amelyek nem allergizálnak. Az OrganiClinic hamarosan bevezeti majd az allegrénmentes szinezőanyagokkal készült dekorkozmetikumait is.

Ha a bőröd valóban ápolni szeretnéd és nem káros anyagokkal tömni, akkor válassz olyan kozmetikumot, amelyben nem szerepelnek a „Karcinogén listán” szereplő anyagok. Most letöltheted kinyomtatható formátumú zseblistaként.

Az OrganiClinic termékek mindegyike gondosan összeválogatott, természetes hatóanyag tartalmú formulák, melyek szigorúan mentesek mindenféle káros szintetikus anyagtól, parabénektől, kőolajszármazékoktól, allergén illatanyagtól, illetve más ártó, nem biztonságos összetevőtől.

Reactive Skin ápoló krém

Az irritált, ekcémára hajlamos bababőr jótékony hatású ápoló krémje ekcéma ellenes, természetes hatóanyagokkal.

Hypersensitive ápoló krém

Az irritált ekcémára hajlamos bőr jótékony hatású ápoló krémje ekcéma ellenes, természetes hatóanyagokkal, mint a centella asiatica, borágó, vagy feketeköménymag olaj.

Spotty lemosótej

Nyugtató, tisztító hatású lemosótej babapopsira, de akár a pici egész teste áttörölhető vele vattapamacsra, vagy puha vászonzsebkendőre cseppentve.

Nappy popsikenőcs

Popsikenőcs természetes alapanyagokból, méreganyagok nélkül, bőrpuhító és bőrregeneráló hatóanyagokkal.

Boobee Bubble fürdőkrém

Allergénmentes, méregmentes, tápláló fürdetőkrém kisbabáknak, gyerekeknek, amely samponként is használható. 150– és rendkívül gazdaságos, 360 ml-es kiszerelésben is kapható.

Ekcéma gyötör? Szedj ligetszépe olajat!

Ekcéma gyötör? Szedj ligetszépe olajat!

Mi mindenre jó a ligetszépe olaj? Többek között ekcémára!

Ha ekcémás vagy akkor nem ismeretlenek számodra az alábbi kellemetlen tünetek:

 • vörös, száraz, hámló, érdes vagy berepedezett, viszkető bőrfelület
 • apró hólyagok
 • tartós ekcéma esetében megvastagodott, száraz bőrterületek

Többféle ekcéma létezik:

 • Az atópiás dermatitis általában öröklött hajlam miatt alakul ki
 • A hajas fejbőrt, arcot érintő, szeborreás dermatitis ismeretlen eredetű
 • A kontakt dermatitis nevéből adódóan valamely allergén anyaggal történő érintkezés során alakul ki.

Az ekcéma okai igazából nem tisztázottak egyértelműen, de kialakulásukban szerepet játszhatnak az alábbiak:

 • Anyagcserezavar
 • Rossz baktérium túlsúly
 • Allergia élelmiszerre, állatszőrre, vegyi anyagokra
 • GLA (gamma-linolénsav) hiánya

Éppen azért, mert nem tudni, hogy pontosan miért alakult ki pont rajtunk az ekcéma, ne higgyünk egy úgynevezett “Ekcéma Stop” hirdetésnek ami azt állítja, hogy “ha ezt meg ezt a terméket használod, akkor 2 hét és elmúlik az ekcémád!”

Ha megveszed a hirdetett terméket és elmúlik az ekcémád, az valószínűleg azért van, mert elhagytál valami más terméket, tisztítószert, tusfürdőt, ami a tüneteket kiváltotta.

Az ekcéma egy bonyolult betegség-tünet, több oldalról kell támadni, ha természetes úton próbálkozol!

Az ekcéma tüneteinek enyhítése céljából az alábbiak alkalmazása eredményes lehet:

 • Szedj hatékony probiotikumot a megfelelő baktérium egyensúly helyreállítására,
 • Omega 3 zsírsav és E vitamin szedése csökkentheti a gyulladást
 • Fontos az ekcémás terület állandó hidratálása természetesen méreganyagmentes krémekkel, ekcémára alkalmazható hatóanyagokkal (borágó olaj, tamanu olaj, feketköménymag olaj, ligetszépe olaj) A vizes emulziós krémek jobbak, mint csak az olaj alkalmazása, mert felerősödhet a viszketés a bőrlégzés gátlása folytán
 • ÉÉÉÉÉÉÉS….Szedj ligetszépe olajat a belső hidratáltság és a megfelelő GLA (gamma linolénsav) bevitele céljából

Ha még mindig nem vagy meggyőzve, íme az okok:

Miért lehet eredményes kiegészítő terápiás szer a ligetszépe olaj nem csak ekcémára, vagy egyéb bőrbetegségre, hanem számos más betegség esetén is:

A ligetszépe egy kis sárga virágú növényke, évszázadok óta használatos gyógyászati célokra. Többek között bőrproblémák kezelésére, sebgyógyításra, belsőleg pedig asztma, megfázás és influenza esetén használták.

Az olaj, amelyet a növény fekete magjaiból sajtolnak ki, gamma-linolénsavban (GLA) és esszenciális zsírsavakban (linolsavak, alifás olajak) nagyon gazdag. Ezek az anyagok létfontosságúak a sejtek normális működéséhez és a szervezet nem tudja önmaga előállítani.

A ligetszépéből nyert olajnak mintegy 72%-a esszenciális linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav, ami nem összetévesztendő az alfa-linolénsavval, mely omega-3 zsírsav.

Számos klinikai tanulmány eredményei is alátámasztják, hogy a ligetszépe olaj antioxidáns tulajdonságú, tehát semlegesíti a testünk számára káros szabadgyököket és gátolja keletkezésüket, valamint csökkenti az endometriózist és a menstruációval járó kellemetlen tüneteket (PMS) előfordulását, illetve kordában tartja a vér magas rossz koleszterin szintjét, és kezeli a mellben, méhben, valamint a petefészekben beindult rendellenes sejtnövekedést és burjánzásokat.

Ajánlott alkalmazása: napi két mokkáskanál étkezés közben 5 éves kor felett.

Bőrfiatalító, gyulladás gátló, ekcéma és allergia ellenes; kiválóan használható a csecsemőápolás terén is (ekcéma, pelenkakiütés).

Mi a titok? – Gamma-linolénsav (GLA)

– ami a ligetszépe olajban és borágó olajban is megtalálható többszörösen telítetlen zsírsav.

Ez az anyag pótolhatatlan jelentőségű, az emberi szervezetben nem képződik, és az étellel kellene bekerülnie a szervezetbe. A kutatások bebizonyították, hogy a gamma-linolénsav részt vesz a prosztaglandinok termelésében (amelyek a női szervezet fontos fiziológiai szabályozói), valamint fontos szerepet játszanak a prosztaglandin alapú anyagcsere egyensúlyának kialakításában. A nőknél a fiziológiai menstruációs ciklus minden mellékhatás nélküli fenntartása érdekében meghatározott mennyiségű gamma-linolénsavat be kell vinni. A gamma-linolénsav fontos összetevője a sejtfalnak. Ha kevés van belőle, felbomlik a vízháztartás egyensúlya, kiszáradáshoz, ráncosodáshoz, allergiához, sőt ekcémához vezethet.

Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom és esetenként emlődaganat kezelésére is alkalmazzák.

gamma-linolénsav visszatartja a zsírsejtek növekedését, és elősegíti azok felbomlását, így hatékony segítője a fogyni vágyóknak. A gamma-linolénsav tehát fenntartja a szervezet egészségét, jótékony hatással van a nők menstruációs ciklusának felbomlása esetén, harmóniában tartja a hormonháztartást, bőrfiatalító, és bőrregeneráló hatása kiváló, és segít megszabadulni a felesleges súlytól.

Akik ekcéma, POD (perioralis dermatitis), vagy más bőrbetegségben szenvednek, lehetséges, hogy olyan anyagcserezavaruk van, amely megakadályozza a szervezetet abban, hogy GLA-t hozzon létre. Így a GLA pótlása hasznos lehet.

GLA-t tartalmazó készítményt az alábbi esetekben érdemes alkalmazni:

 • Férfiak és nők hormonzavarai, amelyek hormoncsökkenéssel vannak kapcsolatban (fájdalmas menstruáció, menstruáció elmaradása, potenciagyengeség a férfiaknál, női frigiditás, meddőség) esetén
 • Endometriózis megelőzésére és kezelésére
 • Magas vérnyomás, érelmeszesedés megelőzésére
 • Ekcéma, POD
 • Depresszió
 • Túlsúly
 • A látás romlása esetén
 • Nehezen gyógyuló sebek kezelésére
 • Súlyos lefolyású, fertőző betegségek, mérgezéses betegségek utáni rehabilitációkor
 • Bőrfiatalítás, többek között plasztikai műtétek után utáni regenerálásra
 • A bőr feszességének és rugalmasságának megőrzésére – főleg hirtelen fogyás esetén
 • Bármilyen gyulladás esetén
 • Izületek regenerálására
 • Hiperaktivitás