fbpx

Hogyan született az OrganiClinic?

Furcsa véletlenből adódó, egyre erősödő elkötelezettségből…Egy hosszadalmas betegség következményeként hosszú hónapokig fennálló sorozatos bőr-, haj- és egyéb problémák következtében.

Hogyan kezd el egy menedzser és egy zenész természetes kozmetikumok gyártásával foglalkozni?

Íme a történet röviden:

Egy közétkezdében megevett, import, hámozatlan uborkából készült tzatziki gyökeresen megváltoztatta az életemet. Egy olyan parazitát ettem meg vele, ami emésztőrendszeri problémákat okoz, de kezeletlen állapotban megtámadja a májat és az agyat, és halálos is lehet. Ennek az élősködőnek a drasztikus kiirtása évekre szóló következményekkel járt. A gyógyszermérgezéstől kiirtott bélflóra hiánya miatt súlyos emésztőrendszeri fertőzések sorozata és számos, különböző kísérő tünet, krónikussá vált, orvosilag beazonosíthatatlan fájdalmak keserítették meg mindennapjaim két éven keresztül. A sorozatos negatív leletek ellenére krónikus fájdalmaim voltak, amelyek több, mint 2 évig keserítették az életemet. Végső tehetetlenségemben a természet felé fordultam a gyógyulás reményében. A belső problémáknak egyértelmű külső jelei is voltak. Rendkívül fájdalmas bőrtünetek hatalmasodtak el rajtam. Vörösen lángoló, szüntelenül fájó, feszülő periorális dermatitisemet (POD) kizárólag a kamillás borogatás tudta lenyugtatni. Sem a kapható hagyományos kozmetikumok, sem gyógyszertári társaik nem enyhítették a hirtelen elhatalmasodó tüneteket, így elkezdtem utánaolvasni, hogyan készíthetnék magamnak olyan kenőcsöket, amivel enyhíthetem a viszketést, a fájdalmat, a feszülést. Egyre többet kutattam, tanultam, tanulmányokat olvastam, beleástam magam a téma legmélyébe és végül olyan anyagokból készült kozmetikumokat gyártottam először magamnak, majd a családnak és a barátoknak, amelyek csak természetes, illetve azokból származó alapanyagokat tartalmaztak. Nagyon hamar kiderült, hogy a kencéim szépen ápolják a bőrt, kisimítják a hajat és enyhítik bőrtüneteimet. Természetesen a különböző bőrproblémák hátterében a belső egyensúly totális felborulása állt, és a tünetek csak az alapbetegség megszüntetésével szűntek meg véglegesen. Határozottan vallom, hogy a szervezetet belülről kell gyógyítani, és csak utána tudnak a bőrtünetek véglegesen elmúlni. Ennek ellenére, az elsősorban az arcomon, de a testem különböző területein is megjelenő kisebb-nagyobb, enyhébb-súlyosabb makacs, fájdalmas foltok gyulladását, azok viszketését, az égő érzést, a teljesen természetes, növényi alapanyagokból készült készítmények képesek voltak enyhíteni. Emellett figyelni kezdtem arra is, hogy az étkezések során is minél kevesebb méreganyagot vigyek be a szervezetembe. Több, mint egy év kellett ahhoz, hogy valamennyire visszaálljon az egyensúly és ne rettegjek minden nap attól, hogy újra előjön a fájdalom, vagy, hogy reggelre megint leesik a fél arcom….illetve a bőr róla :). Mára már, 43 évesen simább és szebb a bőröm, mint sok évvel ezelőtt volt. Az elmúlt 4 év sok jó dolgot is hozott magával, hisz ha nincs ez a sok szenvedés, nincs OrganiClinic, és nincs “Makrodiéta by OrganiClinic” sem.

POD

Sokáig gondolkoztam van-e helye ilyen képeknek a bemutatkozó szövegben, aztán végül arra jutottam, igen, hogy ne csak a levegőbe beszéljek:

1. kép: Lángoló fej, fehér nyakkal, ergo rendkívül fájdalmas kezdődő POD, ami miatt egyfeszt csak azon jár az eszed, hogy miért büntetnek, miért kell ennek folyton előbukkannia, hisz semmit nem csináltam másképp, mint eddig.

POD2

2. kép: Sminkkel eltakarhatatlan, “sunshine barbie” rémálom, ergo enyhülő, de még gyulladt, hámló, foltos POD, ami rettenetesen és látványosan csúf. Tulajdonképpen minden nő rémálma, mert hiába kensz rá bármit, csak rosszat teszel vele!
Ezekkel a csúfságokkal az arcomon kellett közlekednem. Rendkívül kellemetlen volt. Azon felül, hogy nagyon fájtak, folyton arra gondoltam amikor emberek közé mentem, hogy “na lebuktam!” Mindenki azt gondolja, hogy ennél a csajnál valami gáz van odabent!…és tényleg….

Szóval volt motivációm!

A szinte állandósult bőrproblémák és fájdalmak miatt egyre nagyobb ambícióval és lendülettel kutattuk a természetes gyógymódok mellett a természetes kozmetikumok előállításának lehetőségeit. Szerencsére a férjem végig mellettem állt, és mindenben támogatott. Már 18 éves koromban énekelt nekem az utcán séta közben, csak tettünk néhány év kitérőt, hogy tanuljunk, tapasztaljunk még. Aztán pontosan 20 év múlva feleségül vett. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindvégig egy olyan ember volt mellettem a bajban, aki nem ijedt meg, hanem vitt, cipelt, fogta a kezem, amikor kellett. Ráadásul neki van a legsimogatóbb férfi hangja a világon! 🙂 Csak hálás lehetek érte…..neki! Az elmúlt 2 és fél évben nagyon sokat dolgoztunk, hisz a munkánkat is el kellett látnunk. Ha Ignác épp nem koncertezett, akkor velem együtt dolgozott éjt nappallá téve a terveink megvalósításán.
Ez a weboldal, az összes design neki köszönhető, de a termékeinken az összes rajzot is a saját kezével készítette. Mondhatjuk, hogy az OrganiClinic termékek minden egyes részlete a saját kezünk munkája. Igyekeztünk költséghatékonyan, de professzionálisan megoldani a termékek küllemét, hogy ne a csomagolásra, hanem a minőségre fordítsunk több pénzt, és nagy gondossággal, tapasztalati tudásunkat felhasználva komponáltuk meg a termékeket, úgy, hogy azok megfeleljenek az általunk és a lehetséges felhasználók által támasztott követelményeknek, mind illat, állag, mind minőség és beltartalom tekintetében.
Így született meg az “OrganiClinic”, a név amely az “Elérhető Természetes Luxus”-t kívánja sugallni. Rengeteg kozmetikum van a piacon. Rengeteg szappan, tusfürdő, testápoló közül válogathatunk. Természetes alapanyagokból készültek közül is. Importáltak és itthon készültek közül is.  Azonban az OrganiClinic portfóliójának egyedülálló résztvevői, mint a selymesen krémes állagú, ápoló olajokkal teli, de jól habzó fürdőkrémjeink, vagy a mindenféle természetes bőrápoló, bőrfiatalító összetevőt alapból tartalmazó, szintetikus anyagoktól mentes krémeink páratlanok ebben a nagy kozmetikai kavalkádban. “A puding próbája az evés, az OrganiClinic-é a kenés” mondaná a férjem :), tessék kipróbálni és ha nem tetszik, akkor tessék visszaküldeni! Mi teljesen biztosak vagyunk a termékeink minőségében!

A kutatómunka során olyan receptúrákat állítottunk össze, melyek lefedik a mindennapi bőrápolás teljes palettáját férfiak és nők esetén egyaránt, illetve szerepel a portfólióban különböző, problémás bőrtünetek enyhítését szolgáló termék is. A megszerzett tudás és tapasztalat révén próbálunk megoldást kínálni különböző mindennapos női bőrproblémákra, mint a cellulit és természetesen nem feledkeztünk meg a gyermekekről, vagy a házikedvencekről sem.

Sajnos a megpróbáltatások 4 év után sem hagytak alább, mert hiába rendeződött valamelyest a bélrendszer és enyhültek a tünetek és a bőrproblémák, a bélfertőzések és a gyógyszerek maradandó károsodást okoztak és úgynevezett Hisztamin intoleranciát alakítottak ki nálam.

A hisztamin intolerancia rengeteg különböző tünetet okozhat, attól függően, hogy mely hisztamin receptorok érintettek. Nekem idegrendszeri tüneteim vannak. Ha például magas hisztamin tartalmú ételeket eszek, vagy antibiotikumot kell szednem, akkor pár óra múlva már olyan 4-5 napig tartó, folyamatos szédüléssel hányingerrel küzdöttem, hogy kikelni nem tudtam az ágyból. Ha épp nem szédültem, akkor zuhanósdit játszott a fejem, mint amikor hirtelen elindul a hullámvasút, vagy a lift lefelé. Én egy lépcsőfok lépésénél is azt éreztem. Folyamatosan!! A várandóságom 24. hetében is kiütött a hisztamin sokk, csak sejtem, hogy a marék számra magamba tömött mogyorótól, úgyhogy a karácsony kínlódással és napi kétszeri több órás infúziózással telt. Szegény pici remélem nem érezte a hasamban azt amit én, mert az maga volt a pokol.  Azonban – 7 évvel a kálvária kezdete óta- mostanára úgy tűnik már ezt a rettenetes tünetet is kordában tudom tartani nem csak diétával és a gyógyszerek kerülésével, hanem egy szuper étrend kiegészítővel. Szóval 2018-ban ugyan nem 100%-osan, de már sikerült annyira helyretennem az egészségem, hogy mertünk babát vállalni és 2019 áprilisában megszületett a kisfiunk, Dominik.

 

KÜLDETÉSÜNK

Hiszünk abban, hogy a vegyszerekkel telített kozmetikumok elkerülésével, a természet erejének segítségével kialakított belső egyensúly megteremtésével, organikusabb bőrápoló termékek használatával még egészségesebbek lehetünk kívülről-belülről.

Csábító csomagolású kozmetikumok ígérnek szebb bőrt, hajat, miközben rengeteg méreganyaggal terhelik a szervezetünket. Az esztétikum vonzó, de a magunkra kent termékeknek nem csak külsőleg kell megnyerőnek lenniük, hanem az összetételük alapján is hasznunkra kell, hogy váljanak.
Célunk, hogy olyan káros vegyi anyagoktól mentes, minőségi bőrápoló termékeket gyártsunk, melyek ugyanolyan hatásosak, jól használhatók, mint a kozmetikai ipar által használt, kemikáliákkal telített kozmetikumok, mégis óvják bőrünk egészségét. Egy SLS mentes sampon is habozhat annyira, hogy a hajunkat kellően tisztának érezzük a használata után, de a természetes hatóanyagokat tartalmazó ránctalanító krém is képes lehet arra, hogy használata során lélegzetelállító lifting hatást tapasztaljunk és a szintetikus illatanyagoktól mentes kozmetikumok is lehetnek kellemes illatúak.
Szeretnénk, ha mindenkihez eljutna az üzenet, hogy a piacon lévő kozmetikumok 90%-a káros az egészségre! A mérgek ott vannak a mindennap használt tusfürdőinkben, kozmetikumainkban és a bőrünkön keresztül bejutva már bennünk is, allergiát, bőrirritációt és akár rákot okozva. Csak olyan terméket használj, amiben nincsenek olyan káros anyagok, mint az alábbiak:

  • Allergén illatanyagok, vagy illóolajak
  • Parabének
  • PEG-ek
  • Formaldehid származékok
  • Állati eredetű anyagok
  • Kőolajszármazékok
  • Káros szintetikus anyagok, színezékek
  • SLS, SLES, ALS, ALES tenzidek

Ezekről, és sok más érdekes témáról részletesebben olvashatsz a további “Magazin”  témáinkban.
Az OrganiClinic a gyártás során mindig hű marad a küldetéséhez, így a termékek a lehető legtermészetesebb összetétellel rendelkeznek, mely összetétel alapján tartósan magas minőségben kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.
Tájékoztató szórólapunkat innen töltheted le: “Mi is az OrganiClinic?”

Kellemes böngészést kívánunk!

Bea&Ignác
OrganiClinic