fbpx

Selymes, puha, hibátlan és egészen elképesztően finom illata van a babád bőrének, ami az első védelmi vonal a világ és közte. A bababőrre fokozottan kell figyelni és nagy törődést igényel, hiszen még sem a verejték, sem a faggyúmirigyek nem működnek, és a bőre éppen csak ötöd olyan vastag, mint a tiéd. Elmondjuk, mire figyelj a babád bőrénél.

Vigyázz a bőrére

Egészen elképesztő terhelés kap a babád bőre az első hónapokban. Képzeld el a két hónapos babádat, aki nemrég még a hasadban volt, és a mostani állapothoz képest, többszörös óvó védelem vette körül. Nem csak a te bőröd, a magzatvíz, hanem a saját bőre is mind őt védte. Megszületésekor pedig – még néhány napon keresztül – a magzatmáz is segített. Most, az összes feladat, a bőrére hárul, hiszen az az elsődleges védelmi vonala. Ezért különösen fontos az, hogy ápold a babád bőrét, és mindent megtegyél azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyen.

Így fürdesd a babát

A fürdés, a fürdetés, az első közös rituálé, mely összeköt majd vele. Éppen ezért tudnod kell néhány alapszabályt, ami segíteni fog abban, hogy a fürdés közös élménnyé váljon. Fontos a víz hőfoka. A baba a 37-38 fokos vizet szereti. Néhány száz forintért kaphatóak olyan hőmérők, amelyek egyértelműen jelzik, hogy mikor tökéletes a babának a vízhőfok. Ha rutinosabb vagy, akkor nem is kell hőmérő, elég, ha csak a könyököddel megállapítod a hőfokot. Ha testmeleg (ez a 37-38 fok) akkor tökéletes. Fontos, hogy a fürdőben mindig melegebb legyen mint máshol. Babák esetében ez azt jelenti, hogy az ideális levegő hőmérséklet a 26 fok, a fürdőben. (Persze, ettől lehet melegebb, és hűvösebb is, de ez az ideális). Fontos, hogy semmilyen légmozgás ne legyen, és van még egy szabály: nem kell ragaszkodni a mindennapi fürdéshez, mert akár ki is száríthatja babád bőrét. Ugyanilyen fontos, hogy a fürdetés – bármennyire is jó móka – ne legyen több 2-3 percnél.

Csak organikus termékekkel fürdess

Ha meg tudnánk kérdezni a babánkat, akkor biztosan elmondaná, hogy nem tetszik neki az a sampon amelyik csípi, vagy amelyiket apa használja, netán anya: ne feledd, hogy az ő kis bőre, még ötöd olyan vastag mint a tiéd, ezért lehet, te nem is tudod, hogy csípi, irritálja: mégis rossz a babádnak. Legjobb, ha csak olyan fürdetőszert (sampont, és babafürdetőt) használsz amelyik organikus. Igen, ezek drágábbak, de ne feledd, hogy olyan nagyon kevés kell a babakádba, hogy például a mi OrganiBaby Boobee fürdetőnk, és samponunk (amelyik 150 ml) körülbelül 2-3 hónapig elég lesz.

OrganiBaby Boobee Bubble Fürdőkrém és Sampon

Ha kicsit nagyobb baba, akkor használhatsz a fürdéshez szappant is, de akkor is az organikus termékeket használd, mert ebben biztos nem lesz semmi olyan anyag, és összetevő, amelyik csípi, vagy allergiás reakciókat tud kiváltani.
natúrszappan lúgmentesen

Szappon for Babies

A tökéletes babapopsiért

Ugye hallottad már, hogy olyan a bőre mint a babapopsi. Ez mindaddig jól hangzik, amíg a babád popsija a pisitől, és a kakitól (vagy épp a pelenkától) nem lesz irritált, ki nem pirosodik. Ha bármilyen bőrproblémát vagy allergiás reakciókat tapasztaltál a babádnál, érdemes természetes alapanyagokból készülő babakozmetikumot keresned. Mindenképpen javasoljuk, hogy próbáld ki az
OrganiBaby Boobee (nem kell megjegyezned, mindjárt mutatjuk) popsikenőcsöt, mely segítség lehet az érzékeny bőr számára, és semmilyen tartósítószert, vagy szintetikus anyagot nem tartalmaz.

OrganiBaby Boobee Nappy Popsikenőcs