A vegyszermentes babaápolás fontossága egyre jobban hangsúlyozva van manapság a körülöttük lévő méreganyagok megsokszorozódása miatt.

A vegyszermentes babaápolás trendjének terjedése nem csak nálunk következett be. Az Egyesült Államokban is egyre többen vannak azok száma akik a “tiszta” életvitelt követik, legyen szó akár étkezésről, vagy bőrápolásról.

Sok népszerű gyermekápoló és fürdető termék rákot okozó vegyi anyagokat tartalmaz, úgy, mint a formaldehid vagy a dioxán. A biztonságos kozmetikumok kampányának keretén belül a legismertebb márkák összetevőit tesztelték Észak-Amerikában magas kockázatú a szennyezőanyagok jelenlétére. A vizsgálat számos márkás, népszerű babatermékre irányult.

A vizsgált termékek 82 %-a tartalmazott formaldehidet, vagy formaldehid származékot, és 67%-a pedig dioxánt.

Az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége 2004-ben a formaldehidet rákkeltőnek minősítette, miután 10 ország 26 tudósa értékelte a rendelkezésre álló bizonyítékokat.

A dioxánról pedig kísérleti állatokban bizonyították a karcogenitást, így jelenléte, már nyomokban is aggodalomra ad okot.

Egy ismerten rákkeltő anyaggal, illetve több karcinogén és mutagén összetevővel való számos érintkezés különösen az egyedfejlődés kulcsfontosságú szakaszaiban, mint a magzati kor, csecsemőkor, pubertás, akkor is aggodalomra ad okot, ha az egyszeri érintkezés kockázata kicsi

Ha nem bízhatunk azokban a vállalatokban, akik a gyermekeinknek készítenek termékeket, akkor kiben bízhatunk?

A babák bőre 5x vékonyabb, mint a felnőttek bőre és sokkal áteresztőbb. Amivel érintkezik, az biztosan felszívódik és bekerül a baba szervezetébe. A csendes gyilkosok eleinte még semmilyen tüneteket nem okoznak, felszaporodva azonban számos egészségügyi problémát, irritációt, ekcémát, allergiát később rákot okozhatnak. Ezért nagyon fontos a vegyszermentes babaápolás. Ha nem akarod mérgekkel tömni a kisbabád szervezetét, akkor olvasd el az „10 káros anyag, amit kerülnöd kell a kisbabád egészsége érdekében!” tanulmányunkat!

TUDTAD?

Az anyukák gyakran használják a gyógyszertárban kapható fürdető kenőcsöt kisbabájuk fürdetéséhez, mondván, hogy az kevésbé káros a kereskedelmi forgalomban lévő más, illatos babafürdetőtől. A gyógyszerkönyvi hidrofil kenőcs tartósítószere a 96%-os alkoholban oldott Methylium-prahydroxybenzoicum, azaz metil-parahidroxibenzoát, vagyis metil-paraben. Tehát amikor “patikai hidrofil fürdető kenőcsöt” veszel, parabénben és kőolajban fürdeted a kisbabád!!! 

Reactive Skin ápoló krém

Az irritált, ekcémára hajlamos bababőr jótékony hatású ápoló krémje ekcéma ellenes, természetes hatóanyagokkal.

Spotty lemosótej

Nyugtató, tisztító hatású lemosótej babapopsira, de akár a pici egész teste áttörölhető vele vattapamacsra, vagy puha vászonzsebkendőre cseppentve.

Nappy popsikenőcs

Popsikenőcs természetes alapanyagokból, méreganyagok nélkül, bőrpuhító és bőrregeneráló hatóanyagokkal.

Boobee Bubble fürdőkrém

Allergénmentes, méregmentes, tápláló fürdetőkrém kisbabáknak, gyerekeknek, amely samponként is használható. 150– és rendkívül gazdaságos, 360 ml-es kiszerelésben is kapható.